Middeleeuwse Verluchte handschriften en Nieuwe Producties

15-03-2018

PThU Amsterdam ruimte 1 E17 en 1 E18

Kleine expositie: Middeleeuwse Verluchte handschriften en Nieuwe Producties”

Jaap Boerman

Faculteit der Godgeleerdheid

Kunst, cultuur en geschiedenis

Expositie

Kleine Expositie “Middeleeuwse Verluchte handschriften en Nieuwe Producties” in kader van de Scriptorium Werkplaatsdag

Jaap BoermanOp donderdag 15 maart zal verluchtiger/kalligraaf Jaap Boerman  u laten kennis maken met de Middeleeuwse praktijk van het verluchten van Psalmen.
Boerman geeft vanaf 10.00 uur een introductie en demonstreert doorlopend hoe het verluchten in zijn werk gaat.
Willemien van Dijk (UBVU, Bijzondere Collecties) zal om 13.00 uur een fraaie Psalmcodex uit de rijke VU-collectie laten zien en er uitgebreid over vertellen.
Aaansluitend kunt u de Kleine Expositie bekijken in de tegenoverliggende ruimte.

Aanmelden is niet nodig en deelname is kosteloos. Loop gerust even binnen tussen 10.00 en 15.00 uur.

Locatie: Hoofdgebouw Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1e verdieping E-vleugel (lokaal 1E18). Volg in de grote hal van de VU de borden met Protestantse Theologische Universiteit.

Meer informatie op de website van de PThU.