Seminar Traditie en Seksualiteit

22-03-2019

Hogeschool Inholland Diemen

Seminar Traditie en Seksualiteit; voor en door vrouwen uit verschillende tradities.

Faculteit Religie en Theologie

Theologie

Congres / symposium / seminar

Op vrijdag 22 maart wordt er een seminar georganiseerd voor en door vrouwen uit christelijke, islamitische, joodse en andere tradities.

Door middel van lezingen en workshops wordt gekeken naar hoe er in de verschillende tradities met seksualiteit en intimiteit wordt omgegaan. Een middag vol ervaringsverhalen en achtergrondinformatie over geloven en genieten, macht, kracht en misbruik, en over wat je moeder zei en wat ze eigenlijk bedoelde…

Dagvoorzitter: Naima Azough, oud-kamerlid.
M.m.v. Anne-Maria van Hilst (jodendom), Fieke Klaver en Lianne Cluistra (christendom), Stella van de Wetering (islam) en Marjan Groefsema (‘Seksualiteit in Nederland’).

Doel: Vrouwen tools en inspiratie bieden voor hun eigen seksleven. Daarnaast kan kennis over seksualiteit van andere groepen het onderlinge contact en begrip verbeteren. De uitdaging is om in veilige sfeer meer van elkaar te weten te komen.

Doelgroep: Door vrouwen, voor vrouwen. Van 18 tot 80 plus. Vanuit persoonlijke belangstelling en/of beroepshalve.

Programma:

• 09.30 - 10.00 uur – Inloop, thee en koffie
  • 10.00 - 11.00 uur – Inleidingen met achtergrondinformatie vanuit de verschillende tradities
  • 11.00 - 11.15 uur – Pauze
  • 11.15 - 12.15 uur – Eerste ronde workshops
  • 12.15 - 13.15 uur – Tweede ronde workshops
  • 13.15 - 14.00 uur – Plenaire afsluiting met eenvoudige lunch

Uitgebreide informatie over het programma.

Informatie en aanmelding:seminarseksualiteit@gmail.com of: www.hagar-sarah.nl
Kosten: 30 euro (studenten 20 euro), inclusief drankjes en lunch
Locatie: Hogeschool Inholland Diemen

Het seminar wordt georganiseerd vanuit Stichting Kezban, redactie Hagar-Sarah, Oecumenische Vrouwensynode, Stichting VPSG en Praktijk De Wilde Roos. Met steun van Hogeschool InHolland, de Haella Stichting, Stichting Catharina Halkes Fonds en de Christiana Maria Stichting ter ondersteuning van Luthers en Oecumenisch kerkenwerk.