Brian D. McLaren in Amsterdam

Theologie

Congres / symposium / seminar

AFB Brian McLaren

Als Amerikaans voorganger, auteur, activist en spreker was Brian McLaren (1956) jarenlang een van de leiders van de Emerging Church-beweging en het post-evangelical gedachtengoed in Amerika. Brian McLaren schreef bijna 30 boeken en kan omschreven worden als een vernieuwende denker binnen het hedendaagse, veranderende Christendom.

Vrijdag 13 september
In het najaar zal 'The Galapagos Islands. A spiritual journey' van de hand van Brian D. McLaren verschijnen. Een bijzonder en persoonlijk boek waarin McLaren zijn liefde voor de natuur (in het bijzonder voor schildpadden) met zijn lezers deelt. Tijdens zijn verblijf op de Galapagos Eilanden beschreef McLaren hoe de natuur hem kon ontroeren op een wijze waarop georganiseerde religie dat niet kan. In de voetstappen van Charles Darwin bestudeerde McLaren de natuur op de eilanden terwijl hij reflecteerde op zijn eigen geloof en hoe zijn geloofsleven zich ontwikkeld heeft sinds enkele jaren geleden zijn carrière als pastor eindigde.

Tijdens het publieksseminar aan de Vrije Universiteit Amsterdam op vrijdag 13 september zal Gijsbert van den Brink, auteur van 'En de aarde bracht voort', een eerste reactie geven op de boek van McLaren.
Ook zal er ruimte zijn voor het gesprek met deelnemers aan het seminar. Tickets zijn binnenkort te reserveren via de website van de Faculteit Religie en Theologie.

Zaterdag 14 september
Op zaterdag 14 september spreekt McLaren tijdens de conferentie 'The Changing Faces of Christianity' bij de Foundation Academy of Amsterdam in het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam Zuid-Oost. Zijn onlangs in Nederland verschenen boek, 'De grote spirituele shift, christendom in beweging' staat centraal tijdens de conferentie. McLaren beschrijft de veranderingen die hij waarneemt waarop Stefan Paas, theoloog des Vaderlands, hierop zal reageren door de trends in Nederland te benoemen. Na de lunch is er middels een open tafel gesprek mogelijkheid tot reageren. Registratie via www.foundation.eu.com, de kosten zijn 25 euro, inclusief lunch. De conferentie start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Vooraf is er koffie en afsluitend tijd voor een drankje. De voertaal is Engels.