Dr. Zhu Researcher in Residence

De Chinese religiewetenschapper dr. Caifang Zhu verblijft van 16 februari tot 15 april als Researcher in Residence aan de faculteit der Godgeleerdheid. Dr. Zhu zal in het kader van de nieuwe boeddhistische opleiding verschillende gastcolleges verzorgen, en in verschillende lezingen zijn onderzoek presenteren dat zich richt op de beoefening van het Chanboeddhisme in China en het Westen.

18-02-2013 | 14:20

foto van dr. Zhu
dr. Zhu
Dr. Zhu
Dr. Caifang Zhu is als research fellow verbonden aan het International Center for Buddhist Studies van Renmin Universiteit, en is tevens research fellow aan het Hebei Institute of Chan Buddhism.

Samenwerking
In oktober 2012 was hij een van de Chinese deelnemers aan de conferentie over religie en sociale cohesie, die de faculteit samen met Renmin Universiteit in Beijing organiseerde. Zijn huidge bezoek is een belangrijke nieuwe stap in de groeiende samenwerking tussen de faculteit der Godgeleerdheid en Renmin Universiteit.

Meer over dr. Zhu leest u op zijn weblog blog.sina.com.cn/caifangzhu (grotendeels in het Chinees)