Alexei Bodrov Researcher in Residence

Van oktober 2013 tot september 2014 is dr. Alexei Bodrov (St Andrew’s Biblical Theological Institute, Moskou) Researcher in Residence bij de sectie Dogmatiek en Oecumenica, in samenwerking met dr. Katja Tolstaja, directeur van INaSEC. Dr. Bodrov zal aan de VU literatuur- en archiefonderzoek doen en een aantal lezingen geven.

14-11-2013 | 16:44

foto Alexei BodrovAlexei Bodrov is gepromoveerd in de theoretische fysica, en was een student van Nobelprijswinnnaar Vitali Ginzburg. Tevens heeft hij theologie gestudeerd in Oxford. Dr. Bodrov heeft St Andrew’s opgericht als een van de eerste onafhankelijke theologische instellingen in Rusland. St Andrew’s is een oecumenisch instituut dat zich inzet voor de dialoemptyog tussen Oosterse en Westerse theologie en kreeg als eerste in Moskou een staatsaccreditatie voor theologie. St Andrew’s richt zich nu voornamelijk op het organiseren van conferenties en summer schools en op het publiceren van Westerse theologen en filosofen in het Russisch (o.a. Barth, von Balthasar, Küng, Moltmann, Taylor). Dr. Bodrov’s bèta-achtergrond verklaart ook de aandacht van St Andrew’s voor de dialoog tussen theologie en wetenschap.

Alexei Bodrov heeft een enorm oecumenisch netwerk en goede persoonlijke contacten met vooraanstaande theologen en kerkleiders.