Lezing VU-docent Annewieke Vroom bij het 10-jarige jubileum van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden op 25 januari 2016 nu online

Vertegenwoordigers diverse religies presenteerden zich aan Prinses Beatrix

28-01-2016 | 11:08

Lezing Annewieke VroomGodsdienstfilosoof dr. Annewieke Vroom was op 25 januari 2016 keynote spreker bij het 10-jarige jubileum van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden in Tivoli-Vredenburg te Utrecht. Tijdens de bijeenkomst kwamen de Hoogwaardigheidsbekleders van de religies samen en presenteerden het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom en Islam zich aan de aanwezigen en Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Het thema van de bijeenkomst was vrede. Vooraf aan de bijeenkomst pelgrimeerden enkele honderden mensen langs religieuze gemeenschappen in Utrecht.
Lees hier de volledige lezing van dr. A. Vroom.

Nora Asrami (promovenda aan de Faculteit der Godgeleerdheid) bood samen met dhr. Klaas Van Der Kamp (secretaris van de Raad van Kerken) namens In Vrijheid Verbonden een geschenk aan de Prinses aan. Ook werd er een korte film getoond over de hulp aan vluchtelingen door de verschillende religies.

Nora Asrami Beatrix