VU en UvA organiseren stadswandeling langs heilige plekken in Amsterdam

Deze wandeling in het weekend van 23 juni 2018 is onderdeel van het Urban Religion programma van het WeMakeThe.City festival

07-06-2018 | 10:46

De theologische faculteit organiseert in samenwerking met de UvA een stadswandeling langs heilige plekken in Amsterdam. Deze wandeling is onderdeel van het Urban Religion programma van het WeMakeThe.City festival. WeMakeThe.City is een vijfdaags festival in de stad Amsterdam waarin de vraag “In wat voor stad willen wij leven, als het gaat om klimaat, veiligheid, wonen engezondheid?” centraal staat. De vraag “Waar kunnen mensen geloven, vieren, beleven en stilte vinden in de stad?” is daar onderdeel van.

Naast een belangrijke handelsstad is Amsterdam altijd een belangrijk religieus centrum geweest. Door de eeuwen heen zijn er vele kloosters, kerken en synagogen gebouwd. Vandaag de dag biedt Amsterdam ook ruimte aan vele moskeeën, tempels en andere heilige plaatsen. Heilige plaatsen waar gemeenschappen of individuen hun toevlucht vinden in de hectiek van de grote stad.

De drie uur durende wandeling is een eerste verkenning langs een aantal heilige pleisterplaatsen in de stad zoals de Nicolaaskerk, de Boeddhistische tempel aan de Zeedijk, de Portugese Synagoge en een bijzondere Sufi-tuin. Op sommige locaties vertellen gemeenteleden, kloosterlingen of betrokkenen zelf iets over hun heilige plaats in Amsterdam. De wandeling eindigt in een speciaal voor het festival ingerichte Bloemkapel in de Oosterkerk, in samenwerking met City Kerk Amsterdam.

Datum: Zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018
Kosten deelname: 25 euro per persoon (max 12 personen per groep)
Het bijwonen van het ritueel in de Bloemkapel is gratis.

Tijd wandeling zaterdagmiddag 23 juni: 15:00-18:00 uur
Tijd wandeling zondagmiddag 24 juni: 15:00-18:00 uur

Klik hier voor meer informatie en tickets.