Buluitreiking postacademische Islamitische Ambtsopleiding

21-06-2018 | 16:20

Op vrijdag 1 juni organiseerde het Centrum voor Islamitische Theologie (CIT) een gezamenlijke Ramadan-iftar op de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens de avond vond de buluitreiking van de Postacademische Islamitische Ambtsopleiding plaats. De avond is bijgewoond door imams, voorzitters, vertegenwoordigers en bestuurders van Nederlandse moslim organisaties, zorginstellingen, justitie, de krijgsmacht, seminaria en het bestuur van de Faculteit Religie en Theologie.

IftarJuni_Volledig

In hun toespraken toonden de alumni van de Islamitische Ambtsopleiding waarom ze hadden gekozen voor deze opleiding. De opleiding heeft hen geholpen om meer te verdiepen in hun eigen geloof en praktische vaardigheden te ontwikkelen – zoals het interpreteren van teksten -  die noodzakelijk zijn voor een moslim geestelijk leider in de Westerse-Nederlandse context. Zij raden de opleiding dan ook zeker aan bij anderen. De samenleving waarin we leven heeft een grote behoefte aan imams en moslim geestelijke leiders die onderlegd zijn in zowel de islamitische studies als de academische vaardigheden. En daardoor goed op de hoogte zijn van de realiteit waarin zij leven en in staat zijn om de religieuze en islamitische teksten te analyseren en toe te passen in verschillende nieuwe contexten. De ceremonie werd afgesloten met een gezamenlijke iftar.

Meer informatie over de Islamitische Ambtsopleiding.