Koninklijke onderscheiding voor scheidend hoogleraar Kees van der Kooi

Van der Kooi kreeg de onderscheiding opgespeld door de burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

09-10-2018 | 16:02

Op vrijdag 5 oktober 2018 nam VU-hoogleraar Kees van der Kooi (systematische theologie) tijdens een feestelijke plechtigheid afscheid van de Faculteit Religie en Theologie. Van der Kooi heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Na het uitspreken van zijn oratie Een theologisch reisverslag werd hij tot zijn verrassing door burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug koninklijk onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

181009 Kees van der Kooi BoekAfscheidsbundel
Ook werd hem een afscheidsbundel aangeboden, The Spirit is Moving, uitgegeven door Brill in Leiden. Al eerder op de middag werd tijdens een feestelijk afscheidssymposium het eerste nummer van het nieuwe theologische tijdschrift Inspirare gepresenteerd. Inspirare is een voortzetting van de voormalige tijdschriften Soteria en Geestkracht.

De fusie van deze twee periodieken vormt in zekere zin de kroon op het werk van Van der Kooi, die zich de afgelopen decennia zeer heeft ingespannen om bruggen te bouwen tussen het eilandenrijk van evangelisch/charismatisch Nederland. Van der Kooi zal na zijn emeritaat nog in diverse projecten werkzaam blijven bij de Faculteit Geesteswetenschappen alsmede aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; ook staan er nog diverse promoties onder zijn begeleiding bij FRT op de rol.