VU-promovenda Annemarie Foppen genomineerd voor Jonge Theoloog des Vaderlands

Op 27 oktober 2018 wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Theologie.

17-10-2018 | 11:49

Annemarie Foppen studeerde Theology and Religious Studies (research) en Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU. Haar specialisme is Religieus leiderschap.

181017 AnnemarieFoppen 232Annemarie: "Theologie gaat voor mij over mensen. Ik vind het fascinerend hoe geloof mensen inspireert, drijft, en in beweging kan zetten! Kenmerkend voor mij is dat ik theologie combineer met sociale psychologie en organisatiewetenschappen. Zo vind ik het ontzettend verreikend om met een godsdienstpsychologische bril te kijken naar religieus leiderschap. Juist thema’s als identiteit en groepsdynamieken zijn hier spannend. Als onderzoeker wil ik erachter komen hoe we de religieuze leiders van de toekomst zo kunnen toerusten dat zij de mensen in én buiten hun gemeenschappen zo goed mogelijk kunnen leiden." 


Stem hier op Annemarie als Jonge Theoloog des Vaderlands.

Jonge Theoloog des Vaderlands
Zeven jonge theologen van zeven verschillende onderwijsinstellingen strijden dit jaar om de prijs voor de Jonge Theoloog des Vaderlands. Hieronder stellen zij zich voor. Klik door om een blog van de jonge theologen te lezen en hun video te bekijken. Stemmen kan onderaan deze pagina.

De uitslag wordt deels bepaald door een vakjury tijdens de Nacht van de Theologie en door deze internetstemming. Tijdens het middagprogramma van de Nacht van de Theologie gaan de zeven kandidaten met elkaar in debat. Drie kandidaten gaan door naar het avondprogramma. Dan kan er ook weer opnieuw gestemd worden. Op 27 oktober rond zeven uur maken we hier bekend welke drie kandidaten door zijn naar deze laatste ronde. Een van deze drie wordt uiteindelijk de allereerste Jonge Theoloog des Vaderlands.