Een middag over engaged and public scholarship met professor Anthea Butler

Donderdagmiddag 13 december nodigt professor Anthea Butler VU-studenten uit voor een gesprek over engaged and public scholarship in het nieuwe 3D-centrum voor Dialoog, Diversiteit en Debat aan de VU. Momenteel is Butler tijdelijk werkzaam aan de VU als scholar in residence.

07-12-2018 | 15:46

Butler is een uitgesproken en veelgevraagd mediacommentator in kwesties met betrekking tot religie, racisme, gender en politiek. Ze publiceert met grote regelmaat opiniestukken over politiek, religie en ras in The New York Times, The Washington Post, Huff Post en The Guardian. Butler profileert zich veelvuldig op sociale media en roert zich als geëngageerd wetenschapper veelvuldig in mediadiscussies over onderwerpen als misbruik binnen de kerk en de Black Lives Matter beweging.

AntheaButler_250Een zwarte, vrouwelijke en uitgesproken scholar als Buthler wordt veelvuldig aangevallen in de sociale media. Als wetenschapper in het publieke domein wordt Butler veelvuldig op social media aangevallen. Butler beschouwt haar werk dan ook als een persoonlijke roeping.
Butler moedigt andere wetenschappers aan om zich op het gebied van engaged and public scholarship te begeven en daagt hen uit deel te nemen aan het publieke debat. En dit is niet beperkt tot een enkele wetenschap of bepaald door de achtergrond van de wetenschapper. Elke wetenschapper kan een geëngageerd wetenschapper zijn. Of je nu onderzoek doet naar kunst, financiën, politiek, jongeren, duurzaamheid, economie of ene medisch onderwerp. Er zijn geen grenzen aan engaged and public scholarship.

Tijdens deze middagsessie op 13 december worden studenten uitgenodigd om in gesprek te gaan met Anthea Butler.

Anthea Butler is universitair hoofddocent religiewetenschappen en Africana Studies verbonden aan de Universiteit van Pennsylvania. In haar onderzoek focust Butler op religie en politiek, religie en gender, seksualiteit, media, religie en populaire cultuur.

De bijeenkomst begint om 15:00 uur en duurt tot 17:00 uur en wordt gehouden in het 3D (toegang is gratis), het nieuwe debatcentrum van de Vrije Universiteit. Je vindt 3D (de voormalige Verrekijker) op de begane grond van het W&N-gebouw. De ingang bevindt zich aan het campusplein.