Sherazadeprijs voor Britt Bakker

De Centrale commissie Culturele diversiteit & Psychologie van het Nederlands Instituut van Psychologen NIP heeft de Sherazade scriptieprijs uitgereikt aan VU-alumnus Britt Bakker.

04-10-2018 | 8:49

De Sherazade scriptieprijs is een onderscheiding voor de beste bachelor- of masterscriptie op het gebied van interculturalisatie, diversiteit en de multiculturele samenleving. Bakker ontvangt de prijs voor haar scriptie ‘One Bed Two Beliefs’ – Maatschappelijke invloeden in gemengde huwelijken tussen Moslims en (post) Christenen in Nederland.

Bakker schreef haar thesis binnen de MA-opleiding 'Theology and Religious Studies; Peace, Trauma and Religion aan de faculteit Religie en Theologie. Daarnaast was zij verbonden aan Community Service Learning en en het Diversiteitsdossier. Ze is lid van VUvereniging. Op dit moment is ze bezig met vervolgonderzoek met een scholarship in Professional Doctorate in Interfaith Studies aan de University of Wales Trinity Saint David.

Sindbadonderscheiding
Hans Koot (Algemeen Bestuur NIP en emeritus hoogleraar ontwikkelingspsychologie en ontwikkelingspathologie aan de VU) reikte ook de Sindbad onderscheiding uit aan Polli Hagenaars. Deze prijs wordt toegekend aan iemand met bijzondere verdiensten op het gebied van interculturalisatie in beroepsuitoefening, wetenschap of in de maatschappelijke aspecten van de psychologie. De Sindbad onderscheiding is 2007 ingesteld door de voormalige sectie Interculturalisatie.

Hagenaars, werkt bij  C5 Centrum voor Cross Culturele Communicatie in Amsterdam en lid van de Board Human Rights & Psychology EFPA (European Federation of Psychologists’​ Association),  Hagenaars is VU-alumnus psychologie en doceerde lange tijd interculturele pedagogiek aan VU. Aan de onderscheiding is een oorkonde verbonden van de kunstenares Lego Lima.

Lees het volledige bericht op de site van NIP