Tjitze Baarda Memorial Lecture - Vrijdag 28 juni 2019

Hoogleraar AnneMarie Luijendijk over Materiële filologie en de onverwachte toepassingen van Papyrus manuscripten

20-06-2019 | 11:46

190628 Tjitze Baarda Memorial TekstAnneMarie Luijendijk
AnneMarie Luijendijk (1968) was de laatste onderwijsassistent van Tjitze Baarda aan de VU. Ze schreef later een proefschrift op Harvard, om uiteindelijk te groeien naar haar huidige positie als hoogleraar religie en hoofd van Wilson College aan de Universiteit van Princeton. Professor Luyendijk is een internationaal gerenommeerde autoriteit in tekstkritiek en de studie van oude manuscripten. Ze heeft uitgebreid gepubliceerd in het veld. In haar lezing zal ze zich bezighouden met zeer ondergewaardeerd aspecten van oude manuscripten, vooral het hergebruik ervan in onverwachte manieren.

Speciale gasten:
Prof. Barbara Aland (is helaas verhinderd)
Dr. Jan Krans

Datum: Vrijdag 28 juni 2019
Inloop met koffie en thee: 14:30 uur
Start programma: 15:00 uur
Locatie: Zaal 1A-33, Vrije Universiteit Amsterdam

Gratis toegang, maar graag registeren via: baardalecture@icloud.com