No Longer Strangers?

Oud-student van de Faculteit Religie en Theologie publiceert over zijn ervaring als vluchteling in Nederland

06-02-2019 | 14:45

190206 NoLongerStrangers_AuteurJaved Masih, student in het eenjarige masterprogramma "Peace, Trauma, Religion" van de Faculteit Religie en Theologie (2016-2017), heeft een boek geschreven over het persoonlijke verhaal van zijn gezin . Ze kwamen in 2014 aan op Schiphol, op zoek naar veiligheid tegen de bedreigingen die zij als christelijk gezin in Pakistan ondervonden. Het is een reis van hoop en angst, vreugde en frustratie, betrokkenheid en teleurstelling. Het vraagteken is misschien wel het belangrijkste element van de titel van dit boek "No Longer Strangers?".

190206 NoLongerStangers_coverAangrijpende aspecten
Hans van Delft, voorzitter IWAK (Stichting Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers centrum Katwijk): "Dit boek laat duidelijk zien op welke punten het COA, de IND en de Repatriëring & Vertrekdienst hun manier van werken kunnen humaniseren met een paar simpele maatregelen, want ondanks de vele goede dingen die ze doen, worden zeer aangrijpende aspecten onthuld, waarvoor ik mij schaam als Nederlander! Ik beveel dit boek van harte aan om enig inzicht te krijgen in de omstandigheden waar zoveel vluchtelingen dagelijks mee te maken hebben."