VU-student Daan Savert (research master) genomineerd voor Jonge Theoloog des Vaderlands 2019

Zes jonge theologen van zes verschillende onderwijsinstellingen strijden dit jaar om de prijs voor de Jonge Theoloog des Vaderlands.

04-11-2019 | 15:27

Op de website van de Nacht van de Theologie vertellen ze kort wat zij vinden dat Nederland aan theologie heeft.

190411 Daan Savert 200Daan Savert ziet theologie als koorddansact en zout. Zoals hij zegt: "Theologie is een koorddansact, tussen bescheidenheid aan de ene kant en brutaliteit aan de andere kant. Als theoloog sta je in dienst van een groot mysterie dat je nooit kunt claimen of volledig kunt begrijpen. Tegelijkertijd is theologie in het spoor van Jezus van Nazaret een poging om het ‘zout der aarde’ te zijn."

Stemmen
Lees en bekijk zijn volledige verhaal hier en vergeet niet te stemmen!

Uitslag
De uitslag wordt deels bepaald door een vakjury door deze internetstemming en tijdens de Nacht van de Theologie op 16 november. Tijdens het middagprogramma van de Nacht van de Theologie gaan de zes kandidaten met elkaar in debat. Uiteindelijk gaan er slechts drie kandidaten door naar het avondprogramma, waar ze in een elevator pitch vertellen waarom zij de titel zouden moeten krijgen. Een van deze drie wordt uiteindelijk de Jonge Theoloog des Vaderlands.