Koninklijke onderscheiding voor VU-theoloog Samuel Lee

Samuel Lee is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijdrage aan migrantenwelzijn in Nederland.

14-09-2020 | 15:34

Zondag 13 september 2020 ontving Samuel Lee, tevens Theoloog des Vaderlands, de onderscheiding uit handen van de Amsterdamse locoburgemeester Marjolein Moorman in het gebouw De Kandelaar in Zuidoost, waar vijftien migrantenkerken in gevestigd zijn.

200914 Samuel Lee LintjeOver Samuel Lee
Lee kwam op zijn veertiende naar Nederland en studeerde sociologie in Leiden. In 2013 is hij aan de Vrije Universiteit gepromoveerd in de theologie. Bij de VU-faculteit Religie en Theologie is hij directeur van Center for Theology of Migration. Ook is hij oprichter van de Foundation Academy of Amsterdam, die migranten een kans geeft om onderwijs op academisch niveau te volgen.

Sinds 1994 is hij voorganger van de Jesus Christ Foundation Church in Amsterdam Zuid-Oost waar veel migranten komen. Eind 2019 werd Lee gekozen tot Theoloog des Vaderlands. Het is de eerste keer dat een theoloog met een migratie-achtergrond deze rol vervult.