Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Religie en Theologie bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

Buluitreiking postacademische Islamitische Ambtsopleiding

21-06-18

Op vrijdag 1 juni organiseerde het Centrum voor Islamitische Theologie (CIT) een gezamenlijke Ramadan-iftar op de Vrije Universiteit Amsterdam

Tjitze Baarda Memorial Lecture gegeven door prof. Ulrich Schmid

18-06-18

Op vrijdag 15 juni 2018 hield prof. Ulrich Schmid (Wuppertal-Bethel en INTF, Münster) de eerste Tjitze Baarda Memorial Lecture aan de Vrije Universiteit.

Nieuwe naam Faculteit der Godgeleerdheid: Religie en Theologie

12-06-18

Religion and Ecology conference with the Ecumenical Patriarch

08-06-18

. The conference took place on the Greek Islands of Spetses and Hydra

VU en UvA organiseren stadswandeling langs heilige plekken in Amsterdam

07-06-18

Deze wandeling in het weekend van 23 juni 2018 is onderdeel van het Urban Religion programma van het WeMakeThe.City festival

Nederland volgens Manuela Kalsky

22-05-18

Fragment uit 'Waartoe is Nederland op Aarde?' samengesteld door Gabriël van den Brink

Theologische faculteit in de top vijf van de QS World University Rankings

07-03-18

De faculteit stijgt twee plaatsen in de QS Ranking ten opzichte van vorig jaar.

Beurzen beschikbaar voor "2e Master" studenten

21-02-18

Ook dit jaar zijn er beurzen beschikbaar voor studenten die hun tweede master willen volgen aan de Faculteit der Godgeleerdheid.

COLOURBOMB: expositie en symposium over het fenomeen kleur

22-01-18

Van 17 februari - 1 mei 2018 vertonen vijf kunstenaars op uitnodiging van de VU hun werk in de expositieruimte van de VU rondom de Aula, eerste verdieping, VU-Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.

VU spil in 400 jaar Dordtse Synode 2018-2019

21-12-17

Op 13 december werd in het Dordrechts Museum de aftrap gegeven voor de internationale herdenking van de Synode van Dordrecht (1618-1619). Deze protestantse kerkvergadering maakte midden in de Tachtigjarige Oorlog een einde aan een crisis in de Nederlandse Republiek over de rol van religie in de samenleving.

In memoriam prof. dr. Gerard Dekker

29-11-17

Op 27 november j.l. is op 86-jarige leeftijd overleden prof.dr. Gerard Dekker, emeritus hoogleraar godsdienstsociologie.

Eveline van Staalduine-Sulman hoogleraar Receptiegeschiedenis van de Hebreeuwse Bijbel in de Oudheid

23-11-17

Eveline van Staalduine-Sulman is per 1 januari 2018 benoemd op de leerstoel Receptiegeschiedenis van de Hebreeuwse Bijbel in de Oudheid.

Afscheid Maarten Wisse en reacties op 'Waarheid en de grenzen aan Verdraagzaamheid'

13-11-17

Tijdens het symposium ter gelegenheid van het vertrek van Maarten Wisse

The Future of Pentecostalism Conference 2018