Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwswbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

ETCBC werkt mee aan nieuwe Friese Bijbelvertaling

15-01-20

Het Eep Talstra Centre for Bible and Computer (ETCBC) van de Faculteit Religie en Theologie is een van partners in een onlangs gestart project om een nieuwe Friese Bijbelvertaling te maken.

Symposium ‘Water in Times of Climate Change’ verslag

20-12-19

Tijdens het watersymposium is een overeenkomst ondertekend door alle partijen.

VU-onderzoeker Rik Peels voert onderzoek naar fundamentalisme uit bij de VU-faculteiten Geesteswetenschappen en Religie en Theologie

19-12-19

De European Research Council (ERC) heeft deze zomer een onderzoeksbeurs van 1,5 miljoen toegekend aan VU-onderzoeker Rik Peels om onderzoek te doen naar fundamentalisme.

Nieuwe Theoloog des Vaderlands Samuel Lee een van de sprekers tijdens VU-Lichtjesfeest

12-12-19

Tijdens het eerste Vrije Lichtjesfeest aanstaande maandag 16 december is de nieuwe Theoloog des Vaderlands Samuel Lee een van de sprekers.

VU-hoogleraar Wido van Peursen start crowdfunding actie voor digitaal onderwijs in Ethiopië

10-12-19

Toen hij 50 jaar werd startte VU-hoogleraar Wido van Peursen een doneeractie voor digitaal onderwijs in Ethiopië.

VU-hoogleraar Peter-Ben Smit presenteert nieuw boek "Verdiep je in het Kerstverhaal"

22-11-19

Lezing en concert in de Oud-Katholieke kerk Amsterdam op dinsdagavond 26 november

FRT-scriptiewinnaars Ozlem Ezer en Babette Anouk Maman genomineerd voor VU-scriptieprijs

19-11-19

Het faculteitsbestuur heeft hen nu voorgedragen voor de VU-scriptieprijs 2018-2019.

Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands

16-11-19

Samuel Lee is de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Hij volgt Stefan Paas op die het afgelopen jaar deze eretitel droeg. Het is de eerste keer dat een theoloog met een migratie-achtergrond deze rol vervult.

Succesvolle zoektocht naar de waarde van voedsel

11-11-19

Op 5 november was het seminar ’Nurture and Culture. In Search of the Value of Food and Meals’.

VU-student Daan Savert (research master) genomineerd voor Jonge Theoloog des Vaderlands 2019

04-11-19

Zes jonge theologen van zes verschillende onderwijsinstellingen strijden dit jaar om de prijs voor de Jonge Theoloog des Vaderlands.

Hoe we dingen doen tot waarom we bestaan: Integratieve spiritualiteit in de vierde Industriële Revolutie

24-10-19

Oratie van VU-hoogleraar Sharda Nandram op 21 november 2019 in de aula van de Vrije Universiteit Amsterdam

Masterscriptie van VU-alumna Caroline Straathof wordt pilot voor burgemeesters in Nederland

16-10-19

Een lichte vorm van georganiseerde nazorg is nodig voor burgemeesters na een ramp, crisis of drama in hun gemeente

Symposium: Water in times of climate change. A values-driven dialogue

08-10-19

Amsterdam, 6-7 November 2019. Met 'Groene' Patriach Bartholomeus, CEO Pieter van Oord, Kardinaal Turkson, VU-hoogleraar Jeroen Aerts en Dr. Lyad Abumoghli (VN)

[04-10-2019] Paul Tillich on Religion and Culture

04-10-19

Paul Tillich is one of the most important theologian/philosopher of the 20th century. His way to relate relation to culture will be discussed at this conference.

Bridging Gaps 2019 van start

25-09-19

Veertien studenten zijn in september begonnen aan het Bridging Gaps programma, dat verbonden is aan het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie (FRT VU/PThU). De studenten komen uit verschillende christelijke tradities – van pinkster tot Grieks-katholiek tot gereformeerd – en uit verschillende landen, namelijk uit Nigeria, Egypte, Malawi, Zuid-Afrika, Brazilië, Ecuador, Indonesië, Myanmar, India, Pakistan en Oekraïne.