Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Religie en Theologie bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

Academic Lecture Catherine Chalier: The Asymmetry of Love

21-11-18

On december 6th, Chris Doude van Troostwijk affiliated to the Mennonite Seminary (VU) organises an Academic Lecture at the faculty Religion and Theology.

Duurzame ontwikkeling kan niet zonder aandacht voor religie

16-11-18

VU start bijzondere leerstoel samen met ICCO en ACT Alliance

VU-onderzoeker Joantine Berghuijs publiceert nieuwe boek: 'Meervoudig Religieus'

12-11-18

Spirituele openheid en creativiteit onder Nederlanders.

VU-alumna Wilma Blaak blogt over haar reis in Israël

12-11-18

Wilma Blaak verblijft van 31 oktober tot 24 november in Israël. Haar reis is een vervolg op een verblijf van 5 weken in Israël in 2015.

Nederlandse religieuze leiders vragen Rutte om actie burgeroorlog Jemen

02-11-18

Ook VU-wetenschappers verbonden aan de faculteit Religie en Theologie ondertekende de brandbrief aan premier Rutte

Symposium leiderschap en Martin Luther King

02-11-18

Vijftig jaar na de moord op Martin Luther King organiseren de Unie en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een symposium over leiderschap in het licht van het leven van de beroemde activist en baptistenvoorganger.

Leidse verklaring: oproep respectvolle dialoog geloof en wetenschap

01-11-18

Tijdens een vijfdaagse conferentie in het Lorentz Centrum in Leiden ondertekenden wetenschappers een verklaring over de relatie tussen evolutie en religie.

Henk van den Belt benoemd als hoogleraar systematische theologie

31-10-18

Henk van den Belt is per 1 januari 2019 benoemd op de leerstoel systematische theologie

Stefan Paas verkozen tot Theoloog des Vaderlands

27-10-18

Hoogleraar missiologie en interculturele theologie Stefan Paas is tijdens de Nacht van de Theologie verkozen tot de nieuwe Theoloog des Vaderlands.

Interview hoogleraar André van der Braak; ‘Meervoudige religieuze betrokkenheid’ stijgt

25-10-18

Via het NWO-religieprogramma onderzocht VU hoogleraar André van der Braak, samen met theologe Manuela Kalsky, meervoudige religiositeit.

Theoloog Miroslav Volf bezoekt op 9 november de VU

22-10-18

De Faculteit Religie en Theologie en het Amsterdam Centre for the study of Lived Religion hebben de theoloog van wereldfaam Miroslav Volf op vrijdag 9 november uitgenodigd deel te nemen aan een uniek seminar over de crisis in de theologie en de vragen rond het goede leven.

VU-onderzoekers Silke Muylaert en Pieter Coppens lid van de Amsterdam Young Academy

22-10-18

De twee Amsterdamse universiteiten UvA en VU hebben een nieuw platform voor talentvolle jonge wetenschappers, de Amsterdam Young Academy (AYA). De eerste dertig leden zijn bekendgemaakt.

Subsidie voor onderzoek naar geestelijke verzorging in de palliatieve zorg

22-10-18

De aandacht voor en werkwijze van geestelijk verzorgers die zorg verlenen aan thuiswonende, palliatieve patiënten is onderbelicht.

VU-promovenda Annemarie Foppen genomineerd voor Jonge Theoloog des Vaderlands

17-10-18

Op 27 oktober 2018 wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Theologie.