Open dagen

Meer weten over de opleidingen van de Faculteit Religie en Theologie? Bekijk dan de informatie op deze website. Wil je zelf ervaren hoe het is op de faculteit? Kom naar een van de voorlichtingsactiviteiten van de Bachelor- of Masteropleidingen.

Proefstuderen

Wil je weten hoe het is om te studeren aan de faculteit Religie en Theologie? Proefstuderen is de beste manier om kennis te maken met de studie en de universiteit.

Tijdens het proefstuderen volg je één of twee hoorcolleges, krijg je een proeftentamen en vertelt iemand over de beroepsperspectieven. Daarnaast is er ruimte om je vragen te stellen aan studenten, docenten en de studieadviseur. Wij stellen een programma samen waardoor je een reëel beeld van de studie krijgt en hulp bij het maken van een juiste studiekeuze.

Meld je aan door een e-mail te sturen met onderwerp Proefstuderen naar studiekeuze.frt@vu.nl.

Hoe ziet proefstuderen eruit?

Met een van de studenten van de faculteit volg je een college, waarna je al je vragen kunt stellen. Ook krijg je een rondleiding door het gebouw en maak je kennis met de studentenvereniging.

Nazli

Het is belangrijk dat je als geïnteresseerde een goed beeld krijgt van de studie en de sfeer van de universiteit en je goed beseft hoe een opleiding precies in elkaar zit. Zo kan je zeker weten of het je zal bevallen. Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Daarom raad ik mensen die geïnteresseerd zijn in deze studie aan om gewoon een dagje met mij mee te komen. Op een meeloopdag proef je de sfeer van hoorcolleges en de universiteit. Je krijgt een rondleiding op de campus en faculteit. Ook maak je kennis met studenten, docenten en de studieadviseur. Je kan thuis alvast vragen bedenken over de opleiding en deze op de meeloopdag aan ons stellen. Aarzel dus niet om een aanvraag te doen voor de meeloopdag! Het gaat immers om je toekomst.

Nazli, bachelorstudente R&L: traject Islam

Joyce Barink

Ik wist al vrij snel dat ik theologie wilde studeren maar ik wist niet op welke universiteit ik dat moest doen. Ik heb toen een afspraak gemaakt om een dagje mee te lopen. Het leuke is dat je echt de sfeer van de universiteit kan proeven en van de opleiding zelf. Ook zie je wat voor een soort colleges er gegeven worden en krijg je natuurlijk een kleine rondleiding in het gebouw van de VU. Na mijn meeloopdag heb ik me ingeschreven voor deze studie en je kan dus wel zeggen dat het essentieel was voor mijn studiekeuze. Dit is ook de reden dat ik nu meeloopdagen help organiseren. Ik vind dat je je keuze pas echt goed kan maken als je gezien hebt waar je voor kiest. Meningen van anderen zijn belangrijk maar het is je eigen mening die telt.

Joyce, bachelorstudente Theologie