‘Het verlangen naar zin’ van VU-hoogleraar Hans Alma genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021

Tot en met zondag 31 januari kan het publiek haar stem uitbrengen. De jury maakt de winnaar begin februari bekend.

20-01-2021 | 12:50

Prijs Beste Spirituele Boek 2021
Traditiegetrouw wordt tijdens de Maand van de Spiritualiteit (1 t/m 28 februari) het Beste Spirituele Boek van het afgelopen jaar gekozen. De zes genomineerde titels zijn door de vakjury (met o.a. Jacobine Geel, tv-presentator van Jacobine op 2 en Op Adem) met veel aandacht gekozen uit tientallen inzendingen.

210120 Boek Hans AlmaHet verlangen naar zin
Het boek ‘Het verlangen naar zin. De zoektocht naar resonantie in de wereld’ van VU-hoogleraar Hans Alma (Geestelijke Zorg en Religieus-Humanistische Zingeving) is een van de genomineerd auteurs. ‘Het verlangen naar zin' gaat over het verlangen van ieder mens naar naar een zinvol en waardevol leven. We geven daar op eigen manier vorm aan in onze seculiere samenleving. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan? Hoe kunnen we erover met elkaar in gesprek gaan? Kunnen levensbeschouwelijke tradities ons zoeken naar zin nog verrijken?

Stemmen
Tot en met zondag 31 januari kan het publiek haar stem uitbrengen op een van de genomineerde titels. De winnaar wordt begin februari bekend gemaakt in het tv-programma Jacobine op 2 (NPO). Breng hier je stem uit.

Over Hans Alma
Hans Alma (1962) studeerde andragogische wetenschappen, wijsbegeerte en psychologie. In 1998 promoveerde zij aan de theologische faculteit van de VU op een onderzoek naar identificatieprocessen, zingeving en religie. Zij werkte als universitair docent godsdienstpsychologie aan de VU, de UU en de UL. Daarna werd ze benoemd tot hoogleraar Psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek. Van deze instelling was ze rector magnificus van 2007-2012. Tot 2020 was Alma gasthoogleraar Hedendaags Humanisme aan de Vrije Universiteit Brussel.