Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Religie en Theologie bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

No Longer Strangers?

06-02-19

Oud-student van de Faculteit Religie en Theologie publiceert over zijn ervaring als vluchteling in Nederland

VU-hoogleraar Christa Anbeek wint publieksprijs voor het beste spirituele boek 2019 met haar boek ‘Voor Joseph en zijn broer’

05-02-19

Het is voor het eerst dat de prijs naar een theoloog gaat.

Faculteit Religie en Theologie moet bijsturen om te kunnen groeien

31-01-19

Het onderzoek van de faculteit hoort bij de wereldtop, maar er zijn beperkingen voor verdere groei.

In Vrijheid Verbonden 2019

28-01-19

Maandag 21 januari kwamen religieuze en levensbeschouwelijke leiders in Tivoli bijeen om te spreken en denken over de kloof tussen religie, levensbeschouwing en samenleving. Het event werd georganiseerd door In Vrijheid Verbonden (IVV*) en gemeente Utrecht.

VU-hoogleraar Christa Anbeek genomineerd voor prijs Beste Spirituele Boek

18-01-19

Christa Anbeek is met haar boek Voor Joseph en zijn broer genomineerd voor de prijs van het Beste Spirituele Boek 2018.

Onderzoek Faculteit Religie en Theologie VU wereldtop

18-01-19

Een onafhankelijke commissie van prominente internationale onderzoekers beoordeelt de kwaliteit van het onderzoek van de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) als wereldtop.

Uitspraken Piet de Vries in AD

08-01-19

VU-docent Piet de Vries neemt afstand van de vergelijking van gender ideologie met de nazi-ideologie.

Een inclusieve faculteit

08-01-19

De Nederlandse vertaling van de verklaring die conservatieve evangelicals in 2017 in Nashville ondertekenden heeft de afgelopen dagen voor veel commotie gezorgd.

De synode draait door: televisie, talkshow en tentoonstelling

21-12-18

Drie activiteiten rondom de herdenking van de Synode van Dordrecht (1618-1619).

Nieuwe naam leerstoel prof Wim Janse: Religion and Public Policy

20-12-18

Het College van Bestuur heeft besloten de naam van de leerstoel van prof. dr. Wim Janse te veranderen in Religion and Public Policy.

VU Nieuwjaarsgala 2019

17-12-18

Voor het eerst reikt de VU alle onderwijsprijzen uit tijdens het VU Nieuwjaarsgala.

Een middag over engaged and public scholarship met professor Anthea Butler

07-12-18

Donderdagmiddag 13 december nodigt professor Anthea Butler VU-studenten uit voor een gesprek over engaged and public scholarship in het nieuwe 3D-centrum voor Dialoog, Diversiteit en Debat aan de VU. Momenteel is Butler tijdelijk werkzaam aan de VU als scholar in residence.

Vreemdelingen, bijwoners, thuiskomers: over gastvrijheid

03-12-18

Studiemiddag van het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism, in samenwerking met de Waalse Kerk Amsterdam, de Doopsgezinde Historische kring en de VU-vereniging.

Vrijheid van religie internationaal onder druk

03-12-18

VU organiseert internationale conferentie over relevantie van de vrijheid van denken, geweten en religie

Compassieprijs 2018 naar Leidse docent Karim Amghar

29-11-18

De Compassieprijs 2018 is toegekend aan de Leidse docent Karim Amghar. Hij ontving de prijs tijdens het symposium ‘Verschillend, en dan?’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het aanwezige publiek mocht kiezen uit drie initiatieven die door een jury waren geselecteerd. De prijs is uitgereikt door de Britse schrijfster en VU-eredoctor Karen Armstrong.