Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwsbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

23-02-21

Laatste wijziging op dinsdag 23 februari: update over de verlenging van de avondklok en de lockdown tot 15 maart.

VU benoemt David Gushee tot bijzonder hoogleraar Christelijke Sociale Ethiek

23-02-21

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) benoemt David Gushee (VS) tot bijzonder hoogleraar op de nieuwe leerstoel Christelijke Sociale Ethiek aan de Faculteit Religie en Theologie per 1 maart 2021. De leerstoel is ingesteld in samenwerking met de International Baptist Theological Study Centre (IBTS Centre) in Amsterdam.

Emeritus hoogleraar en oud-decaan Martien Brinkman publiceert nieuw boek ‘Met of zonder’

09-02-21

Over de betekenis van religie op privé en publiek terrein.

FRT-hoogleraren maken podcast 'Vrouwen, Religie en Wetenschap'

03-02-21

In een podcast met Lenneke Post spreken Hans Alma, Sharda Nadram en Miranda Klaver over religie, wetenschap en hun vrouw-zijn.

VU onderzoekt invloed Reijer Hooykaas op debat over geloof en wetenschap

28-01-21

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de VU-Vereniging subsidiëren gezamenlijk een onderzoek naar de invloed van voormalig VU-hoogleraar Reijer Hooykaas (1906-1994) op het internationale debat over de verhouding van geloof en wetenschap.

Jessica Roitman benoemd tot hoogleraar Joodse Studies aan de VU

27-01-21

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 februari 2021 Jessica Roitman benoemd tot hoogleraar Joodse Studies aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

‘Het verlangen naar zin’ van VU-hoogleraar Hans Alma genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021

20-01-21

Tot en met zondag 31 januari kan het publiek haar stem uitbrengen. De jury maakt de winnaar begin februari bekend.

Dr. P. de Vries neemt afscheid van de Faculteit Religie en Theologie

18-01-21

Dr. P. de Vries neemt per 1 september 2021 in goed overleg afscheid van het Hersteld Hervormd Seminarie en van de Faculteit Religie en Theologie.

Miranda Klaver hoogleraar Antropologie van Religie

17-12-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 januari 2021 Miranda Klaver benoemd tot hoogleraar Antropologie van religie, met speciale aandacht voor charismatisch christendom aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Gerdien Bertram-Troost hoogleraar Levensbeschouwelijke Vorming

17-12-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 januari 2021 Gerdien Bertram-Troost benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Onderwijs in levensbeschouwelijk en pedagogisch perspectief aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Lid zijn van het Apostolisch Genootschap is niet meer wat het vroeger was

14-12-20

Dat blijkt uit het promotieonderzoek van antropologe Frederique Demeijer. Op 16 december 2020 vindt haar verdediging online plaats.

Postacademisch onderwijs uitgelicht: Godsbeelden en geestelijke gezondheid voor predikanten en geestelijk verzorgers

09-12-20

Leer over klinische godsdienstpsychologie in de postacademische cursus Godsbeelden en geestelijke gezondheid voor predikanten en geestelijk verzorgers (e-learning + werkcollege).

Anke Liefbroer benoemd tot universitair docent Godsdienstpsychologie

04-12-20

De Faculteit Religie en Theologie heeft per 1 januari 2021 in haar Afdeling Beliefs and Practices Anke Liefbroer benoemd als universitair docent Godsdienstpsychologie (0,5 fte).

Prof Bee Scherer appointed professor of Buddhist Studies

18-11-20

On December 1, Prof Bee Scherer will start as professor of Buddhist Studies at the Faculty of Religion and Theology, as part of the training for Buddhist spiritual care.

Prof. Bee Scherer benoemd tot hoogleraar Buddhist Studies

18-11-20

Op 1 december begint professor Bee Scherer als hoogleraar Buddhist Studies aan de Faculteit Religie en Theologie, in het kader van de ambtsopleiding voor Boeddhistische geestelijke verzorging.